vrijdag 9 december 2016

Brrr... It's Cold outside


Elke ochtend zag het afgelopen week er weer prachtig Wit uit van de rijp. 
Dit geeft zulke mooie plaatjes, zeker in de prachtige landelijke omgeving waar ik woon. 
Helaas is het vaak van korte duur deze kou en is het net niet koud genoeg dat de kinderen weer eens heerlijk kunnen schaatsen op de Linge. Dat is de rivier waar ons prachtige dorpje Asperen aan ligt. 
En helaas is op het moment dat ik deze post schrijf inmiddels de temperatuur weer gestegen.

Ook is Sneeuw hier in Nederland in de Winter niet vanzelfsprekend helaas. Ik hoop dat er dit jaar toch ook weer eens Sneeuw valt, zodat we weer heerlijk Sneeuwpoppen kunnen gaan maken. Mijn dochter Amy hoopt hier elk jaar weer vurig op!! Maar wie weet wordt dit jaar haar wens vervuld.
Misschien zal deze Shakerkaart die ik gemaakt heb met de leuke Sneeuwpopjes uit de Stempelset Snow Place hieraan mee helpen ;))


Mijn gebruikte materialen van Stampin'Up voor deze kaart: 

*Stempelset: Snow place en de bijhorende Framelits Snow friends
*Gebruikte inkt kleuren: Pool Party, Island Indigo, Whisper White en Basic Black Archival
*Whisper White Cardstock
*Sponge brayer en Sponge Dauber 
*Layering Circle Framelits 
*Window Sheet en Foam Adhesive Strips voor het maken van de Shaker Window
*Fancy Frost sequins 
*Wink of Stella Clear


Verder heb ik nog een zilver schrijvende pen en nog wat sequins die ik in huis had van de Action gebruikt. Soms is het juist ook leuk om je project aan te vullen met materialen die je nog hebt liggen in huis ;)
In deze foto zie je een kort overzicht van een paar stappen die ik heb gedaan om deze kaart te maken. 
Hier heb ik de Sneeuwpopjes met Tombo lijm vast geplakt
Uit het Blauwe gesponste papier heb ik met een passende Circle Framelit een rondje gestanst en aan de achterkant een passend stuk Window sheet (een vel stevig doorzichtig plastic) vast geplakt. Om de sequins op hun plaats te houden heb ik de handig lange Foam Adhesive Strips gebruikt. Deze zijn goed te buigen, zodat je dit mooi om het ronde gestanste gat heen kan doen.
Hierdoor ontstaat er een soort van bakje, waarin ik de verschillende sequins heb gestrooid. Als laatste heb ik na het verwijderen van de plakstrip (van de Foam Strips) de kaart met de Sneeuwpoppen (zie bovenstaande foto) erop gedaan. Het is wel even goed kijken of je recht zit, maar als je een beetje handig bent dan lukt dat vast wel. En Voila je hebt een Shaker kaart.

Met de Wink of Stella (een brush pen waar water en glitters in zitten) heb ik nog wat Extra Glitters aangebracht op het Blauwe gedeelte, op sommige gedeeltes kwam ik bij daglicht achter dat het net te veel was. Dus mijn tip...overdag doen en niet in de avond bij een lamp die niet veel licht geeft:))

Zou je nauw ook eens zo'n leuke shaker kaart willen maken dan kan je altijd bij me terecht voor een Workshop. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om dan een andere leuke stempelset hiervoor te gebruiken. 

De Foam Adhesive Strips zijn nu toevallig met korting te bestellen via mij ivm de eindejaars sale van Stampin'Up.
Als je hieronder op het plaatje klikt dan kom je op de Site van Stampin'Up en kan je zien wat ze nog meer in de aanbieding hebben. Let daarbij op dat het bij alle producten echt op=op is. 
Daar het voornamelijk producten zijn uit de Najaarscatalogus (sommige producten staan ook in de jaarcatalogus) en binnenkort komt er ook weer een hele nieuwe Voorjaar/Zomer Catalogus uit. Liefs Ariana